Mobirise free site creator

IEDEREEN IS WELKOM 

aan boord van de T'ai

Voor de eerste keer op het water? Dan ben je in goede handen aan boord van de T’ai. Met hun jarenlange ervaring kennen schipper en scheepsmaat de kneepjes van het (zeil)vak. Ze zijn als het ware ‘vergroeid’ met het schip. De Schelde heeft voor hen geen geheimen meer.

Heb je vragen? De schipper en zijn maat doen alles "voor" en geven uitleg wanneer je dat graag wil. Stel dus gerust je vragen. Ze genieten ervan, telkens ze een deelnemer met de zeilmicrobe kunnen besmetten. 

Heb je zeilervaring? Dan vinden jullie mekaar wellicht in boeiende gesprekken en pittige ‘zeemansverhalen’. Al of niet bij een slokje aan het eind van de vaardag. 

Hoeft het voor jou allemaal niet zo actief? Dan kan je ook mindfull of beschouwend genieten van hoe anderen, zonder veel woorden, alle zeilmanoeuvers uitvoeren. En wees gerust: ook dan zal je veel opgestoken hebben, tegen het einde van de tocht.



HET LEVEN AAN BOORD VAN DE T'AI

Dat merk je al meteen in het kombuis: geen koffiezet, geen microwave, geen afwasmachine, geen inductieplaten… geen elektrische hulpmiddelen allerhande. Aan boord vind je een eenvoudig ingerichte keuken met alles voorhanden wat nodig is. Zonder problemen toveren deelnemers al decennia lang, hartige hapjes en culinaire hoogstandjes op tafel. Soms bakt er iemand brood (zónder broodmachine!), dan weer verzamelen de hongerigen zich rond een copieus bij mekaar gebracht buffet of genieten ze van samen gemaakte verse soep. Dat schept meteen een band. 


Ook het slapen in het knusse vooronder, een ruimte met 8 eenvoudige bedden, brengt de deelnemers letterlijk en figuurlijk dichter bij mekaar. Het zachtjes wiegen van het schip op de deining van het water brengt je meteen naar dromenland. Baby’s in een wandelwagen moeten zich ongeveer ook zo voelen. In het kombuis kunnen de zitbanken omgetoverd worden tot nog 2 extra slaapplaatsen. 


Overdag kan, wie dat wil, meehelpen met de zeilmanoeuvers: de zeilen hijsen, strijken of trimmen, het roer nemen en de juiste koers aanhouden, de kaart lezen… Met wat uitleg van de bemanning en vooral al doende, krijg je inzicht in wat, wanneer en waarom moet gebeuren. Een nieuwe wereld gaat voor je open. 


Wil je liever relaxen? Of spelletjes spelen? Of lezen? Of koken voor de anderen? Of bijpraten? Gewoon genieten van het spel van water en wind? Niets moet en alles kan. 


Is het weer wat minder? Geen probleem. Geen enkele bruine kroeg aan de wal is zo gezellig als het kombuis van de T’ai. Bij een glaasje of een gezelschapsspel of een fijne babbel is het al lang zo belangrijk niet meer, hoe het weer is. 


En op het einde van een deugddoende zeildag een haventje bezoeken, en ‘en passant’ wat inkopen doen of eens heerlijk douchen, maakt het welbehagen kompleet. 


Meer moet dat niet zijn.  


SECRETARIAAT
Gloriantlaan 55 Bus 27
B-2050 Antwerpen

Telefoon: +32 3 290 48 95

CONTACTGEGEVENS

Email: info [à] revos.be
Bank: BE77 0011 3789 1842
BTW: BE 0425.275.318

LIGPLAATS

  • Kattendijkdok-Oostkaai 20
  • B-2000 Antwerpen 
  • Nabij de Mexicobruggen


GPS coördinaten:

51°14’11” N (Noorderbreedte)

4°24’29” E (Oosterlengte)